Unieke stalling voor uw paard!

Klik hier voor een kijkje in ons fantastische Paddock Paradijs. (maart 2016)

Paddock paradijs Eigen Paard Goud Waard te Zuidwolde, Drenthe.

De perfecte plek om uw paard echt paard te laten zijn.
In ons Paddock Paradijs bieden wij beperkte plekken voor uw (oude) trouwe vriend.
Onze huidige kudde bestaat uit merries en ruinen in verschillende leeftijdscategorieën en rassen. Zo zijn de drie jongsten 3-8 jaar oud, zijn er enkelen van gemiddelde leeftijd (12-18 jaar) en bestaat de meerderheid uit oude dames en heren waarvan de oudsten 26-30 jaar zijn. Ondanks dat er enkele jongeren in de kudde wonen, is de gemiddelde leeftijd gemiddeld tot hoog. En allen even fit, vrolijk en gelukkig als zijn kan.

Speciale aandacht

Speciale aandacht voor uw paard kan te allen tijde geboden worden. Zo zijn er enkelen die dagelijks medicijnen nodig hebben, en zijn er twee oudere ruinen en een merrie die (apart) bijgevoerd worden. Ook lopen er twee ruinen die half blind zijn (1 missend of niet werkend oog), ook dat is geen enkel probleem, iedereen past hier in de kudde. Wij verzorgen uw paard met veel liefde en geven hem/haar alle aandacht die nodig is.

Alle paarden lopen 24/7 buiten, zomer en winter. We hebben meerdere schuilplekken, veel voerplaatsen en een grote variatie in soorten ondergrond. Van verhard tot zacht en alles er tussen in.
Heuvels, een poel, wandelpaden en alle ruimte die ze nodig hebben. Takken om op te kauwen, plekken om te liggen en te rollen, 17 verschillende voerbakken verdeeld over 5 verschillende plekken in het paradijs zodat iedereen zijn of haar plek kan vinden en genoeg ruimte om samen of alleen te zijn zoals ze zelf willen. Onze paarden dragen geen dekens en hoefijzers. Gedurende de lente en zomer gebeurt het regelmatig dat de gehele kudde om het huis kan lopen zodat zij ook naar de weilanden voor de boerderij kunnen lopen.

De kudde kan zelf beslissen of zij op de zandvlakte blijven waarop zij alle ruimte hebben om te rennen, rollen en te uitrusten. Zijn ze toe aan wat actie dan kunnen ze over de heuvels rennen of erop gaan staan eten. Verkoeling kunnen ze vinden in de grote poel. Schuilmogelijkheden hebben ze in een ruime groepsstal met verharde bodem en twee ruime – verharde en onverharde – schuilplekken elders in het paddock paradijs, 2 ingangen en zowel open zijden als gesloten zijden waardoor ze volop frisse lucht hebben maar toch kunnen schuilen tegen koude wind of regen.

Ze kunnen onbeperkt grazen maar moeten wel dagelijks opzoek naar nieuwe graasplekken, enkele keren per week krijgen ze een nieuw (deel van een) weiland tot hun beschikking. In de natste wintermaanden sluiten we voor de veiligheid bepaalde delen af zodat zij niet uitglijden of vallen in te glad of nat gras. Gedurende die weken hebben ze de ruime zandvlaktes en verharde ondergronden tot beschikking en kunnen ze onbeperkt hooi eten.

Via de grote track van 4m breed kunnen zij rondom het hele perceel lopen, tevens kunnen ze binnendoor via een 2m brede slingertrack – een track waarover zij ook regelmatig in volle galop doorheen crossen. De indeling van de weilanden verandert regelmatig.

Naast gras en hooi kunnen ze ook volop kauwen op takken en krijgen zij in de winter regelmatig winterwortels bijgevoerd. Ze zijn altijd samen en worden ‘gedwongen’ volop te bewegen. Omdat het grasland achter is, de schuilstal voor en de drinkplaats weer op een geheel andere plek moeten zij vele kilometers per dag afleggen om aan hun behoeften te komen.

Door het kudde verband en de grote natuurlijke ruimte met vele natuurlijke schuilmogelijkheden zoals hoge wallen en bomen kunnen zij leven zoals in de wilde natuur maar wel met de dagelijkse zorg en controle waardoor u er altijd zeker van bent dat uw paard gezond en fit blijft.

Een perfecte plek waar uw paard echt paard kan en mag zijn.

Het begin

Lees hieronder hoe ons paddock paradijs vanaf augustus 2011 opgebouwd is. Vanaf augustus 2012 beschikten we over alle basis elementen, van heuvels tot poel, van zand tot gras, van schuilheuvels tot schuilstal. Alles om de paarden te geven wat ze nodig hebben.
Klaar zijn we nog lang niet, we hebben nog vele plannen voor meerdere ondergronden, voermogelijkheden, beweegmogelijkheden enzovoorts, dus we blijven groeien.

De opbouw van het Paddock Paradijs


6 augustus 2011 – Het eerste deel is klaar voor gebruik.
Het eerste deel van het land is klaar. De eerste 100m is ingezaaid, omheind en klaar voor gebruik! Het land is 40m breed, van die 40m is 4m een looppad, het overige deel is weiland wat weer ingedeeld is in 3 gras-paddocks. Het eerste landje is 40mx36m, tweede en derde land 30mx36m. Deze landjes staan via het looppad in verbinding met een stuk land waar de schuilstal staat, dit stuk is 40mx40m.
Dag 1, start – een ingezaaid  weiland zonder omheining.
Dag 1, het eerste stukje is gezet.:Dag 1 – de mannen hard aan het werk.Alles onder toeziend oog van de chef:
(links naast Coco de schuilstal)
eind dag 2 – na twee lange dagen werken bij het eind aan gekomen:
Eind dag 2 – alles is af.
De eerste 100m omheind land, met rechts het 4m brede looppad:Nu nog in 3 stukken delen en dan is het klaar voor gebruik!
———————————————————————————————–
11 augustus – (tijdelijke) schuilstal + zadelkamer af
Vandaag hebben we een bestaande schuur opgeknapt zodat die nu als schuilstal kan dienen. De stal zat vol prikkeldraad, het was opgedeeld in 2 kleine hokken. Wij hebben er 1 grote stal van gemaakt en er een zadelruimte bij gemaakt, zodat alles nu netjes binnen weggehangen kan worden, en zodat de paarden een droge ruimte hebben.
De paarden kunnen dag en nacht de stal binnen als ze dat willen.
Foto’s Voor het verbouwen:

palen vol met meters prikkeldraad

 

oude stal

Wilma de toezichthouder

Foto’s na het verbouwen:

Tijdelijke Zadelkamer:

——————————————————————————————-
17 augustus 2011 – track gemaakt.
Van voor tot achter hebben we langs de sloot touw gespannen. 4 meter breed, 100 meter lang is de track – voorlopig. Achter de weilanden die er nu zijn, ligt een heuvel. Links en rechts naast de heuvel houden we 3-4 meter breed pad zodat we een land hebben met een heuvel, in dit heuvel landje kunnen de paarden altijd komen dit is namelijk een weiland dat dient als doorgang. Vooraan het land (wat nu al af is) ligt de track rechts, en via dat heuvel-pad gaat de track naar de linker kant van het land en vervolgt de track zn weg aan de linker kant tot achter aan het land zodat daar de paarden altijd beschutting bij de bomen hebben. Maar eerst moet het land ingezaaid worden.
De paarden kunnen nu dag en nacht op de track lopen richting de schuilstal en ze hebben 1 van de 3 weilanden tot hun beschikking. Het gaat er steeds echter uit zien, leuk!!
——————————————————————————————–
17 augustus
Vandaag hebben we het begin gemaakt met afrasteren van het weiland voor het huis. In dit land komt een rij-land van 20x40m en een speelplek van 20x50m waarin natuurlijke sprongen komen, obstakels, schriktraining-objecten ed. om lekker met de paarden te kunnen spelen.
De palen staan, komende week wordt het afgemaakt.

overige foto’s van alles:
———————————————————————————————
24 september 2011
Vandaag heb ik de afrastering voor het huis afgemaakt en het ziet er top uit al zeg ik het zelf ;). Het is wel hoog, zoals alle omheining nogal hoog is bij ons haha maar dat geeft niet;). Lotto, Coco, Dummie en Lindy hebben vandaag voor het eerst een paar uurtjes staan grazen in het voorste landje en dat beviel ze erg goed met zo veel gras!
Beide landen heb ik opgedeeld in tweeën. Het linker en meest grote land is een deel als rijgedeelte van zo’n 45x25m dus iets groter dan een standaart bak, maar niks is standaart bij ons dus dat past er goed bij ;). Het achterste deel, van ongever 40x25m wil ik vol maken met sprongen ed. dus ik ben al hard opzoek naar wat trekker en auto banden en boomstammen enz. om het mooi in te kunnen richten!
Het rechterland is smaller dat is ongeveer 18x80m en ook opgesplitst in 2 delen.
Beide weilanden kunnen de paarden gewoon grazen maar ze zullen voornamelijk in het achterste land staan, het is puur voor de afwisseling, en het voornaamste doel is toch om een plekje te hebben om eventueel te kunnen rijden wanneer gewenst en om lekker met de paarden te kunnen spelen en springen enz.
Hieronder de foto’s van hoe het nu is, iets omhoog staan foto’s van hoe het was. – dat kleine donkere paaltje bij beide landjes hoort niet bij de omheining, die moeten nog weg gehaald worden.
Smalle landje:
Brede land:
——————————————————————————————
2 oktober
Het springweiland!
Vandaag ben ik met John bezig geweest om een begin te maken aan ons springweiland. Het is nog wat schraal want er staan maar 2 sprongen en er liggen 2 trekkerbanden, maargoed het begin is er 😉 haha.
De trekkerbanden (gevuld met zand) zijn er voor de volgende dingen:
– De paarden er leren op te staan
– er omheen slalommen
– er overheen springen
– balken ertussen leggen en er een sprong van maken
De sprong met de rode tonnen kan op de zijkant voor een lagere sprong, zet je de tonnen overeind is het een hoge sprong. Ik heb nog 2 van die tonnen dus die zet ik er komende week ook bij. Er ligt een lage sprong van blauwe tonnen met een grote boomstam ertussen.
Wat ik sowieso nog ga toevoegen:
– de 2 andere grote tonnen – waarschijnlijk leg ik die op de zijkant en ondersteun ik ze met 2 balken zodat je echt over de tonnen moet springen.
– een aantal grote boomstammen om overheen te springen
– en aantal autobanden
– een ‘waterbak’ van zeil.
– en er is vast nog meer wat ik kan en ga gebruiken!
Hieronder vast een voorbeeld van wat het nu is – klik erop voor vergroting:

—————————————————————————————–
5 Oktober
Ons springweiland is uitgebreid en super gaaf!
Het bestaat nu uit 8 hindernissen, de precieze hoogtes weet ik niet maar hierbij een schatting van alles:
Sprong 1 – de lage blauwe tonnen, ongeveer 50cm hoog en maar 1 balk breed
Sprong 2 – hekje -6 galopsprongen tussen 1 en 2, ongeveer 75cm hoog
Sprong 3 – de trekkerbandensprong, ongeveer 40cm hoog
Sprong 4 – de liggende blauwe vaten – ongeveer 50cm hoog, en 40cm breed
Sprong 5 – een hekje, ongeveer 40cm hoog
Sprong 6 – de rode vaten, ongeveer 1m hoog
Sprong 7 – groot schuinstaand hek met blauw zijl – ongeveer 1m hoog en doordat hij schuin staat ook redelijk breed
Sprong 8 – hek – ongeveer 75cm hoog.
Kortom – vanalles!! Het is zo gemaakt dat als een paard het raakt alles meteen omvalt dus wel een fijne gedachte!
———————————————————————————
27 november 2011
Het Paddock paradijs begint steeds meer op een paradijs te lijken! Hieronder foto’s van hoe het er nu uit ziet.
—————————————————————————————
7 januari
Ondertussen zijn er al weer een aantal aanpassingen gedaan! We hebben meerdere voerplekken gemaakt zoals de vierkante hooibak, netten in de boom, netten op de voerplaats bij de schuilstal, hooizakken, pallets waar hooi uitgeplukt moet worden, vanalles om te zorgen dat de paarden opzoek kunnen naar eten en moeite moeten doen ervoor.
De grote hooiplek:
Hooinetten in de boom:
De tijdelijke schuilstal
———————————————————————–
4 Februari 2012
Ondanks – of misschien wel dankzij – het slechte weer en de modderbende blijven we doorgaan met vernieuwen. Omdat het niet meer te doen was met de modder is er een man met kraan gekomen die de boel bij de schuilstal heeft afgegraven. De wal is opgehoogd zodat de paarden weer flink kunnen klimmen. De modder is vervangen door witzand waardoor het niet meer zo gigantisch modderig is. Er is een nieuw deel bij aan gemaakt waar de paarden kunnen lopen/eten/liggen, het is een verhard stuk en een stukje waar oorspronkelijk gras stond maar dat hebben ze al op ;). Er zijn 4 nieuwe voerbakken bij gekomen zodat iedereen genoeg ruimte en plek heeft om te eten.
De plannen zijn om verderop in het weiland nog een wal te maken, ook willen we graag een poel graven zodat de paarden een waterplas hebben. Ze hebben op dit moment de track en alle drie landjes tot hun beschikking en de stukken waar de schuilstallen staan en waar ze kunnen eten, door het slechte weer en de (op dit moment harde) ondergronden willen we ze zoveel mogelijk ruimte geven om te bewegen.
Omdat de grond nu bevroren is kunnen we niets nieuws afrasteren of bij bouwen, maar alles komt op zn tijd.
Hieronder een foto met opkomende zon en de paarden die lekker op het nieuwe verharde stuk staan. Er stónden ook druivenstruiken maar die zijn nu op net als enkele andere bomen en planten – maargoed je kunt niet overal voorzichtig mee zijn als paardzijnde natuurlijk 😉
De paarden op het verharde stuk met op de achtergrond schuilstal nummer 1.
De andere kant van het land met verharding en de tweede schuilstal.
Mayday die iedere dag ‘helpt’ met voeren.
Anco verscholen achter een berg zand die nog in het land uitgespreidt wordt.
En gezellig koffie en koekjes tussen de paarden. Gewoon omdat het kan.
———————————————————————————————–

 

6 maart 2012
Een deel van het land – de palen zijn gezet
Het achterste weiland met de bomen en op de voorgrond het eerste deel van de track.
Ons onmisbare hulpje: Mayday!

De geheel onbegrijpelijke track:


Een 0noverzichtelijk overzicht. Op de voorgrond 20x40m met een heuvel.
Daarachter weiland 1+weiland 2 en daardoorheen een kronkel track van 2m doorsnee.
Helemaal achteraan een groot stuk land.
Links langs de weilanden en geheel achteraan een 4m brede track.
Zoals ik al zei, heel onoverzichtelijk dus. Maar wel mooi ;).

————————————————————————————

16 maart.

Het is af! En zó mooi! Uiteraard nog niet áf-af, maar het grote begin is gemaakt. We hebben het nu als volgt ingedeeld.

Wanneer je het erf op komt heb je de boerderij, links van de boerderij staat een schuilstal waar momenteel wit zand ligt (binnenkort wordt dit allemaal verhard). Bij de schuilstal is tevens de vaste drinkplaats. Ook ligt er een grote wal waar de paarden overheen kunnen. Rechts van de wal kunnen ze er bij langs, nu is het nog gewoon zand maar het wordt een grindbak dus de paarden moeten dan of over de wal of door het grind lopen om bij het volgende stuk te komen. Het volgende deel is nu nog zwart zand maar wordt wit zand waar tevens gereden en getraind kan worden met de paarden. Achter deze witte zandvlakte van ongeveer 40m lang ligt nu een slootje maar dat wordt een tweede wal waar bomen op geplant worden en waar enkele looppaadjes zijn zodat de paarden er overheen kunnen lopen. Rechts naast de wal begint de grote track van 4 meter breed. De track loopt 100m naar achter en aan de linker kant van deze track ligt het winterverblijf, het deel waar de paarden de afgelopen maanden gewoond hebben. Er komt dit jaar een heuvel in dat land zodat de paarden droog kunnen staan swinters ook als het erg veel regent, en het achterste land wordt een poel waar ze zomer en winter kunnen komen – als het hard gevroren heeft wordt het afgezet. Dit wat nu beschreven is, is het ‘oude’ deel waar ze nu al lopen.
Dan komen we bij het nieuwe deel. Het einde van de 4m brede track komt uit op een stuk land van 20×40 m, dit is (nu nog) gras – maar zal vast zand worden door het geloop van de paarden, ook ligt er een heuveltje. Het landje loopt uit naar links waar het verder gaat op een 4 meter brede track van 300m lang, die gaat geheel naar achter waar het eindigd naast een bomenrij, aan het einde kunnen de paarden naar rechts en daar komen ze weer uit op een stukje land van ongeveer 20x40m. Deze track + de twee landjes zijn altijd beschikbaar, ze kunnen altijd van voor naar achter, dus achter schuilen bij de bomen maar ook helemaal naar voren lopen om te drinken of in de stal te staan.
Rechts van de track liggen de weilanden, het is ingedeeld in 2 stukken. Het achterste deel is ongeveer 50m lang misschien langer, en dit land is een simpel weiland, niks erop of eraan, gewoon gras. Daarvoor liggen twee stukken land die gescheiden worden door een 2 meter brede kronkel track. Deze track begint vooraan in het landje met de heuvel en eindigd achteraan waar het uitkomt op de 4m brede track, deze 2m brede kronkeltrack is ook altijd beschikbaar. De weilandjes aan beide zijden van deze track zijn groot, maar ik weet niet hoe groot. De weilanden die ik nu net beschreef zijn voor de zomerperiode beschikbaar en zullen om en om gebruikt worden. De paarden zullen iedere dag opzoek moeten naar een nieuwe ingang om bij het gras te kunnen.
Al met al bestaat het dus uit een gigantische ruimte waar de paarden paard kunnen zijn. De grote en kleine track is altijd beschikbaar, de winterverblijven alleen in de winter, de poel is altijd bereikbaar net als de schuilstal en zandvlaktes. Een heerlijke plek voor de paarden om te leven!

Hieronder foto’s van hoe het er nu uit ziet (2012):

De 2m brede kronkeltrack:


De 4 meter brede track met aan de rechterzijde het grote weiland:

De grote 4m brede track vanaf achter gezien, links het grote weiland en in de verte de rest van het paradijs

Het einde van de 4m brede track waar ze altijd heen kunnen. Links zijn bomen en planten ingeplant – zie je nog niks van – en rechts is het grote weiland

Einde van de track

Het land gezien vanaf achter, vooraan het einde van de track en de start van het grote weiland.

Het winterverblijf, voorste stuk is de plek waar de poel komt, stuk waar Anco en Lotto staan kunnen ze nu ook komen, verder vooruit de schuilstalen enz. Helemaal links is de 4m brede track.
Het einde van de track in het winterverblijf, de paarden kijken al verlangend naar het nieuwe deel!
Het deel naast de boerderij, zandvlakte wat verhard gaat worden, de drinkplaats en op de achtergrond de wal
De voer+drinkplaats en de schuilstal.
——————————————————————————————–
25 april.

De bak is af! Al de hele maand, maar ik vergat steeds de foto’s erop te zetten 😉

De bak is afgezet met hout, 1 deel is nog niet af want daar staat nog een schuur – over een tijdje zal die afgebroken worden en dan komt er nog meer hout. In de bak hebben we een hele gave heuvel, echt heel cool. De paarden rennen er veel op (vooral Dummie). De afmetingen weet ik niet precies maar het ligt rond de 20x40m, in iedergeval een hele mooie ruimte om te trainen en voor de paarden om overdag te slapen/rollen/rennen enzovoorts!

———————————————————————————————–

11 augustus 2012

Er is ondertussen alweer vanalles verandert! We hebben er een grote nieuwe heuvel bij en een ruime poel waar de paarden kunnen badderen.

De poel:

Een heuvel met takkenbos (en kan als sprong gebruikt worden voor de liefhebbers)

De grote heuvel


Zandvlakte en tevens bak

Grote track

Travis die er in de verte aangestormd komt!

———————————————————————————————————–

28-8-2012

We zitten niet stil hier! Ondertussen is er een mooie grote groepsstal in aanbouw.
De stal biedt ruimte genoeg voor de hele kudde, heeft twee in en uitgangen voor extra veiligheid mocht er onenigheid ontstaan. De stal heeft enkele open kanten en op de kanten waar de koude wind vandaag komt is het dicht. Dus zowel schuilmogelijkheden als volop frisse lucht. De bodembedekking is zand wat voor heel veel verkoeling zorgt in de zomer en wat niet opgegeten wordt door niet nader te noemen bewoners van deze stal.
Het dak op de foto’s is nog niet volledig dicht – dit is ondertussen wel gebeurd. 

Reacties zijn gesloten.